Programma Zondag

Jong en oud kunnen alvast wat zwieren in de zweefmolen en draaimolen, de spieren in de strijd gooien bij de kop van jut, plastic eendjes aan de hengel hangen, springen op het kussen of een afstand afleggen op een paard. Daarnaast is er de, eveneens nostalgische, foodhoek met suikerspinnen, verse stroopwafels, verse frietjes en snacks, vlees van de BBQ-smoker en originele Bokshaai kermis ijsco’s.

Om 13:00 als de zon begint te schijnen geeft harmonie ‘De Goede Hoop’ weer een traditionele opening van de kermis. Vanaf 14:00 spelen de Border House Neighbours samen akoestisch in de spiegeltent op het veld voor een sfeervolle middag. Om 18:00 treed DJ van Eetsj op met hits van toen en nu.

De lokale talenten van Sharp Dressed man treden om 19:00 op, die de hit ‘Boskhaai Kermis’ heeft opgenomen in hun playlist. Daarna neemt DJ van Eetsj het roer weer over tot 21:00. Endless wire zorgt dat het zeil eraf gaat tussen 21:00 en 22:00. Hanneke, het nachtegaaltje van de Bokshaai, zal met een wat rauwe stem (na zaterdag alles mee gezongen te hebben) zondagavond laten swingen. DJ van Eetsj sluit de traditionele kermis af tot 23:00.

Officiële opening van de Kermis

Dit gebeurt om 13.00 uur onder begeleiding van harmonie de goede hoop welke na een wervelende show het woord zal geven aan onze eigen Burgemeester van de Bokshaai.
Deze zal met wat mooie anekdotes van vroeger vertellen over hoe het was in de tijd dat hij nog aan de hand van vader over de Kermis ging.

Na het officieel gedeelte zal er op het podium bij de foodhoek plaats gemaakt worden voor the Borderhouse Neigbours. Deze band van o.a. Sjef Larmit speelt gedurende middag een heerlijke mix van acoustische rock-classics.

Tussen de pauze door wordt de muzikale traktatie verzorgd door DJ van Eetsj welke de gehele Kermisdag zijn klassieker de revue laat passeren.

 

Attracties

Om 11 uur als de zon net volop aan het schijnen is, gaan de attracties op de Kermis draaien

Op het terrein zal een grote oude zweefmolen zijn rondjes draaien voor jong en iedereen die zich nog jong voelt. Er is ook een zweefmolen voor de kleinere kinderen die nog niet in het grote broertje passen.

De draaimolen mag natuurlijk niet ontbreken, deze antieke molen draait zijn rondjes voor de wat kleinere kinderen.

Voor de krachtpatsers onder ons kan er flink op los geslagen worden bij een kop van jut van 5 meter hoog en bij de boksbal.

Bij het Eendjes vissen kan men de kunst van het goed hengelen (en wat geluk) laten testen.

Voor de allerkleinste onder ons is er ook een springkussen aanwezig welke naast de snoepkraam is geplaatst, die op de foodhoek een prominente plaats inneemt.

Als extra is er deze een mogelijkheid om te ervaren hoe het vervoer vroeger ging,  namelijk: paardrijden

Daarbovenop, als laastste extra, zijn er dit jaar óók nog eens luchtschommels voor de bezoekers die de zweefmolen niet hoog genoeg vinden gaan.

ZweefmolenCvanderTuin-Dordrecht1979Krabbenhof

 

 

 

 

 

 

 

De Foodhoek

Dit is al een attractie op zichzelf en rond dit plein kan men genieten van allerlei lekkers zoals:

Een heerlijk bakske koffie of thee met een verse stroopwafel gemaakt in een oud koekblik.

Omdat we veel zon verwachten is er ook een ambachtelijke ijscowagen. Daarnaast heeft de Boksheide wederom weer uitgebreid met een originele Bokshaai ijsco’s

En ook de vleesliefhebber kan zijn maag verwennen bij de prachtige BBQ-Smoker van Eric Telkamp.

Ollies Frietbus

Verse frietjes en snacks worden gemaakt in ”De Frietbus” van Ollie  (daar wordt het ook in gebakken). Deze Engelse oldtimer staat klaar met z’n toepasselijke interieur geeft het een volledige Belgische friet-beleving!

Olie2

Ollies_frietbus_werner_van_hoof

De Rijdende Koekblik

Voor de smulpappen onder ons zijn er heerlijke pannenkoeken welke worden geserveerd vanuit een oude citroen ay. Deze authentieke Franse Citroën HY (koekblik)-bus bezorgt niet alleen wat lekkers, maar ook sfeer! Met onder andere warme stroopwafels en een diversiteit aan warme dranken van ongekende kwaliteit.

Koekblik   teststrook3

Suikerspin en Popcorn on tour

Zoals de naam al zegt heeft dit kraampje bakjes popcorn en suikerspinnen op een stokje in verschillende formaten, rijk aan suikers!

 

Suikerspin

 

Advertenties